Flicka misstänkt våldtagen i Malmö

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det finns i nuläget ingen frihetsberövad, men en anmälan om misstänkt våldtäkt har upprättats. Foto: Mikael Nilsson

Misstänkt våldtäkt i Malmö – ingen frihetsberövad

Uppdaterad
Publicerad

En flicka under 18 år misstänks ha blivit våldtagen i området Augustenborg i Malmö. Polisen fick larm om händelsen vid 17-tiden på tisdagen. Ingen har frihetsberövats efter händelsen, enligt åklagaren.

Under onsdagen anhölls en man i 40-årsåldern misstänkt för brottet, något som Sydsvenskan var först att rapportera. Han släpptes efter förhöret men är fortsatt misstänkt för brottet.

Förundersökningesledaren är förtegen om detaljer eftersom hon vill skydda utredningen.

– Han var anhållen en kortare stund, men det framkom omständigheter i utredningen gjorde jag gjorde bedömningen att jag inte har anhållningsgrund, säger åklagare Carin Annerén Brunsson.

Det finns ingen ytterligare misstänkt i ärendet.

– Utredningen fortsätter med att höra inblandade personer och eventuella vittnen. Vilka det är konkret kan jag inte gå in på, säger Carin Annerén Brunsson.

Polisen förtegen

Polisen är förtegen om mer information, men det ska ha inträffat i ett flerbostadshus i Augustenborg. Den minderåriga flickan ska ha behövt söka vård på sjukhus efter händelsen.

– Händelsen ska ha skett inomhus och vi har gjorde en teknisk undersökning av platsen, säger Nils Norling, presstalesperson på polisen i Malmö.

Det var under tisdagseftermiddagen som polisen fick information som gjorde att de åkte till området och senare upprättade en anmälan om misstänkt våldtäkt.

Polisen har hållit förhör och arbetar vidare med ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.