– Vi protesterar här eftersom vi har väntat i sex år i Sverige på en lösning, säger Sara Mahmoud.
För två veckor sedan åkte 17-åriga Sara och hennes familj hit från Hultsfred.
De delar öde med de flesta andra kring tältlägret. De lämnade Irak när kriget bröt ut 2003. Därefter flydde de till Syrien som de sedan tvingades lämna när inbördeskriget startade.
– Jag var åtta år när vi lämnade Irak, så jag kommer inte ihåg någonting därifrån, säger Sara.
Från hela Sverige
I tältlägret utanför Migrationsverket finns för närvarande 95 personer, men fler tillkommer varje dag. De kommer från olika håll i Sverige, några ända från Östersund.
Aaed Aalla Shalabi är mekanisk ingenjör och har de senaste åren bott med sin fru utanför Oskarshamn.
–Vi är människor. Vi är här för att starta ett nytt liv, för att lära oss språket och arbeta. Nu har det gått fem år av våra liv utan att något hänt, säger han.
Migrationsverket påverkas inte
Till skillnad från syrierna som flyr till Sverige, får de statslösa palestinierna oftast nej på ansökan om uppehållstillstånd.
– Vi hindrar dem inte från att demonstrera. Men det är viktigt att de förstår att Migrationsverket inte kan låta sig påskyndas eller påverkas av att de demonstrerar, säger Susanna Fonsell, enhetschef på Migrationsverket.
I Irak utsätts de statslösa palestinierna för förföljelse från flera håll. De trakasseras av shiamuslimsk milis och irakiska säkerhetsstyrkor.
Utredning pågår
Migrationsverket har nu börjat utreda om det är möjligt för gruppen att återvända till Irak.
– Vi lyssnar på dem i varje enskilt ärende. Det är en svår problematik, säger Susanna Fonsell.
– Jag vill stanna för att jag vill fortsätta att plugga. Jag vill bli flygvärdinna. Men om jag inte får uppehållstillstånd kommer jag inte bli någonting. Alla mina drömmar kommer att försvinna, säger Sara Mahmoud.
Hungerstrejkar
Flera av demonstranterna har nu börjat hungerstrejka för att få igenom sina krav.
– Jag hoppas att Migrationsverket kan se vår familj, vårt folk och släppa ut oss från det fängelse vi befinner oss i. Jag hoppas att de kan överpröva sina beslut, säger Aaed Aalla Shalabi.