Enligt TV4:s uppgifter har en pojke under 15 år blivit gripen misstänkt för mordet i Skurup. Foto: Johan Nilsson/TT

Pojke gripen på tåg – misstänkt för mord i Skurup

Uppdaterad
Publicerad

En pojke har gripits misstänkt för dödsskjutningen i Skurup. Han greps natten till tisdagen och ett första förhör har hållits under onsdagen. Eftersom han är under 15 år är han omhändertagen av sociala myndigheter.

En man i 55-årsåldern sköts ihjäl i Skurup sent i lördags kväll.

Efter ett spaningsarbete har polisen nu gripit en pojke under 15 år misstänkt för skjutningen. Pojken ska ha gripits på ett Öresundståg natten till tisdagen, enligt uppgifter till TV4.

– Någon dag efter mordet kom en pojke under 15 år att kontrolleras i Malmö i samband med annat polisarbete. Han greps initialt för ett annat brott, men det misstänktes snabbt att han varit inblandad i mordet, säger senior åklagare Tomas Olvmyr som leder förundersökningen i ett pressmeddelande på onsdagen.

Hållits förhör med pojken

Pojken är förhörd av polisen och förnekar inblandning i mordet. Eftersom han är under 15 år är han omhändertagen av sociala myndigheter.

Pojkens juridiska biträde Johan Pieplow bekräftar till SVT Nyheter Skåne att pojken är misstänkt för mordet.

– Jag är förordnad för en misstänkt ungdom som inte har fyllt femton. Det har hållits ett förhör hittills och då har han nekat till brott, säger han.

Familjerelation till misstänkt skytt

Mannen, som var ostraffad, hade en familjerelation till en man i 20-årsåldern som är misstänkt för mordförsök efter en skjutning i Skurup i slutet av juli. Polisen har tidigare sagt att de utreder en koppling men inte velat bekräfta något.

Rosor och tända ljus framför en port med polisens avspärrningar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter mordet på söndagen har polisen hållit ett tjugotal förhör. I videon kan du höra polisen berätta mer om händelsen. Foto: Kristoffer Kold Erlandsen/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.