Tullen och polisen har en dialog med boende i Rosengård

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tullen och polisen höll ett samtal med föräldrar i Rosengård med fokus på drogtrender och förebyggande arbete riktat mot barn och unga. Foto: Rahma Ali

Polisen i Malmö: Så ser du tecken på att ditt barn hamnat i kriminalitet

Uppdaterad
Publicerad

Två telefoner och kläder som du som förälder inte har köpt. Det kan vara tecken på att ditt barn hamnat i kriminalitet enligt polisen.

– Våga prata med ditt barn och våga ifrågasätta detta, säger kommmunpolisen Malin Morän.

En onsdagskväll på Rosengård i Malmö samlas fler än 100 föräldrar på ett möte om de senaste drogtrenderna. Bakom det hela står IOGT-NTO ”Föräldrar tillsammans 2.0” som bjudit in Tullverket och polisen.

Träffen syftade till att lära föräldrar att upptäcka signaler så att de kan förebygga att deras barn hamnar i kriminalitet.

– När ens barn blir tonåring börjar personen att gå från ett barn till att vara vuxen och i den fasen kan beteendet förändras. Om barnet ändrar umgänge och börja umgås med äldre individer eller börjar bära på två telefoner så är det stora varningstecken, säger Malin Morän, kommunpolis.

Högt intresse bland föräldrar

Under två timmar ställdes det frågor från föräldrarna på plats till både polisen och tullen.

– Det främsta tipset är att ha dialog med ens barn och att våga ifrågasätta ett avvikande beteende. Skulle man behöva hjälp så tycker jag att man ska vända sig till skolan barnet går på eller även socialtjänsten, säger Malin Morän.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.