prästen var först på plats efter skjutning i köpenhamn

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Christensen gjorde hjärt -och lugnräddning på den skjutne mannen. Men hans liv gick inte att rädda. Foto: Johan Nilsson/TT/SVT

Prästen Andreas försökte rädda skjutna mannen i Köpenhamn: ”Var försent”

Uppdaterad
Publicerad

En man sköts ihjäl i Nørrebro i Köpenhamn under torsdagseftermiddagen. Prästen Andreas Christensen var bland de första på plats och försökte rädda mannens liv.

– Jag försökte men det var försent, säger Andreas Christensen.

Prästen Andreas Christensen var, tillsammans med sin vän, bland de första på platsen efter att ha hört skotten. Han gjorde hjärt -och lungräddning men den skjutnes liv gick inte att rädda.

– Det berör oss alla. Det är obehagligt oavsett om det skulle ha med gängvåld eller annat typ av våld att göra, säger Andreas Christensen.

Svenska kriminella i Danmark

Skärper gränskontroller mot Sverige

Polisen har påbörjat en utredning och kan i nuläget inte utesluta att det kan röra sig om att svenska gäng och kriminella nätverk kan vara kopplade till den aktuella skjutningen.

Efter flera våldsdåd utförda av svenskar i Danmark har den danska regeringen under fredagen valt att skärpa gränskontrollerna mot Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska kriminella i Danmark

Mer i ämnet