Bomblarm i rosengård, polisen undersöker misstänkta föremålet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Inatt skedde en stor polisinsats efter larm om misstänkt bomb vid en lägenhetsport i Rosengård. Foto: Mikael Nilsson

Polisen efter nattens bomblarm: ”Placerats för att upplevas som hotfullt”

Uppdaterad
Publicerad

Strax efter midnatt natten mot måndag larmades polisen till en adress i Rosengård i Malmö, med anledning av ett misstänkt farligt föremål.

Efter en större insats, där ett stor område spärrades av, visade det sig att föremålet var ofarligt.

Nationella bombskyddet kallades in för att genomföra en undersökning av föremålet, bland annat med hjälp av en robot och drönare. Polisen blev klara på platsen kring klockan tre inatt.

Föremålet stod utanför porten till ett flerfamiljshus. En anmälan om grovt olaga hot har upprättats. Än så länge är ingen gripen och det finns ingen misstänkt.

– Vi misstänker att det kan ha placerat där för att upplevas som hotfullt. Vi vill se om det kan röra sig om hot gentemot någon person i byggnaden, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.

Flera insatser på kort tid

Under torsdagskvällen tidigare i veckan larmades polisen till Rosengård. Även då på grund av misstänkt farligt föremål. Under natten hittades två föremål. Timmar senare inträffade en explosion utanför en restaurang i Malmö.

Polisen säger att det är för tidigt att säga om det finns någon koppling mellan förra veckans larm i området och nattens händelse.

Nattens händelse är det tredje bomblarmet för Malmöpolisen det senaste dygnet.

Under söndagen kom dubbla larm om farliga föremål i staden. Det ena bedömdes vara farligt men inte explosivt. Det andra bedömdes vara helt ofarligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.