Tog springnota för 80 000 kronor på juldagen

Uppdaterad
Publicerad

Ett större middagssällskap spenderade runt 80 000 kronor på ett restaurangbesök i centrala Malmö under juldagen. Därefter ska gästerna ha tagit en springnota – och inte betalat.

Vid 23-tiden under juldagen fick polisen larm om ett misstänkt bedrägeri på en restaurang i Malmö.

Ett större middagssällskap ska ha ätit och druckit till ett värde av cirka 80 000 kronor, varpå de ställde sig upp och gick utan att betala.

Springnotan i Malmö

Polisen stoppade taxi

En del av sällskapet tog sig därefter därifrån med taxi – som polisen sedan kunnat lokalisera och till slut stoppa.

– Hur alla andra från sällskapet tagit sig därifrån vet jag inte, men vi kunde i alla fall identifiera en del av sällskapet eftersom de tog taxi, säger Sara Andersson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

I taxin fanns fyra personer varav en man i 45-årsåldern, en kvinna i 35-årsåldern och två barn. Mannen och kvinnan misstänks nu för bedrägeri.

Ett dygn på sig

Enligt Sydsvenskan menar en av gästerna att de kommit överens med restaurangen om att betala via faktura, vilket dock inte är något restaurangägaren känner igen. Gästerna har nu ett dygn på sig att betala räkningen.

– Ett beslut som jag tagit tillsammans med polisen. Om de betalar då kan jag tänka mig att ta bort anmälan, säger restaurangägaren till tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Springnotan i Malmö

Mer i ämnet