Händelsen ska ha skett utanför stadshuset i Malmö. Foto: Johan Nilsson/TT

Malmömoderat tar timeout – misstänkt för misshandel

Uppdaterad
Publicerad

En förtroendevald moderatpolitiker i Malmö stad är misstänkt för misshandel. Det ska ha skett under måndagsförmiddagen då en kvinna ska ha knuffats ner från en elsparkcykel utanför stadshuset.

– Varje kandidat skriver under en kandidatförsäkran och då har man förbundit sig att ta en timeout om man är misstänkt i en rättslig process, säger Aron Regnéll, politisk pressekreterare för Moderaterna i Malmö.

Larmet kom in till polisen strax innan klockan 10.00 på måndagen. En kvinna ringde och påstod att hon hade blivit knuffad av sin elsparkcykel, rakt ut i trafiken utanför stadshuset.

– Vi vet inte så mycket om händelseförloppet i nuläget då anmälan fortfarande inte är avslutad. Men det vi kan säga är att det är samma person som är misstänkt för både misshandel och grov vårdslöshet i trafiken, säger Sara Andersson, polisens presstalesperson.

Gör motanmälan

En motanmälan har gjorts av den misstänkte politikern.

– De två olika parterna har två versioner på vad som har som inträffat, säger Calle Persson, polisens presstalesperson.

SVT Nyheter Skåne har sökt politikern utan resultat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.