Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Mannen var på väg till jobbet när han blev beskjuten vid en gångtunnel i Kävlinge. Polisen spärrade av och sökte med hund. Foto: Mikael Nilsson

Ung man skottskadad i Kävlinge – en häktad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern ska ha blivit beskjuten i en gångtunnel på Minnesdalsvägen i Kävlinge under måndagsmorgonen. Mannen fördes till sjukhus med oklara skador. En 20-årig man har häktats misstänkt för skjutningen.

Det var strax före klockan fem som mannen själv larmade polisen och sa att han blivit skjuten när han cyklade till jobbet. Det hela ska ha hänt vid en gångtunnel nära järnvägen där han också hittades skottskadad.

– Vi har spärrat av för att göra en teknisk undersökning. Vi har också sökt med hund i området, säger Patric Fors, presstalesperson hos polisen.

Koppling mellan offer och misstänkt

En 20-årig man kunde gripas på måndagen och häktades sedan under onsdagen misstänkt för försök till mord. Både offer och misstänkt gärningsman är sedan tidigare kända av polisen.

– Vi betraktar i dagsläget detta som en isolerad händelse och vi ser en koppling mellan målsägande och personen som vi har frihetsberövat, säger Freddy Nilsson, tillförordnad lokalpolisområdeschef i Kävlinge, till SVT Nyheter Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.