Foto: Johan Nilsson / TT

Utvidgade misstankar efter mord i Skurup

Uppdaterad
Publicerad

Om fler hade varit hemma när en 56-årig man sköts ihjäl i sitt hem i Skurup så hade hela familjen varit i fara. Det anser åklagaren som nu utvidgat brottsmisstankarna mot de två barn som är misstänkta för mordet den 10 augusti.

De båda minderåriga pojkarna är nu även misstänkta för stämpling till mord, rapporterar Ystads Allehanda.

– Misstanken som tillkommit är att de inte enbart var ute efter fadern. Hade det varit fler familjemedlemmar i huset hade även de riskerat att skjutas, säger åklagare Tomas Olvmyr till tidningen.

I Ystads tingsrätt pågår en rättegång mot den ihjälskjutne mannens son, som är åtalad för ett mordförsök i Skurup tolv dagar före mordet på pappan. Själv hävdar sonen att han gick omkring beväpnad på grund av att det fanns en hotbild mot honom och att han misstolkat en situation och skjutit i självförsvar.

En man i 30-årsåldern är misstänkt för medhjälp till mordet på pappan. Han är också misstänkt för att ha anlagt bränder vid ett grannhus vid två tillfällen i juli.

Ett möjligt samband mellan bränderna och mordet utreds av polis.

– Det är klart att man kan misstänka ett samband. Händelseförloppet är ganska slående, säger åklagaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.