Letande efter försvunna surfaren och Öresundsbron i bakgrunden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Flera räddningsbåtar från Sverige och Danmark sökte efter vindsurfaren, som senare kom till land själv vid Bunkeflostrand. Foto: Mikael Nilsson

Vindsurfare hittad efter stor sökinsats vid Öresundsbron

Uppdaterad
Publicerad

En större räddningsinsats inleddes efter att en man i 18-årsåldern saknades när han vindsurfade vid Öresundsbron. Mannen hittades senare efter att han själv tagit sig upp på land.

Surfaren var ute till havs med flera personer men kom aldrig tillbaka till land med de andra. Klockan 19.25 slog de larm om att han var saknad. En större räddningsinsats inleddes för att hitta mannen.

– Vi startar direkt en sjöräddningsinsats och satsar alla resurser tills vi vet vad som har hänt, säger Johan Wahlström, presstalesperson på Sjöfartsverket.

Sjöräddningssällskapet, Kustbevakningen, en polishelikopter och en dansk helikopter var på plats för att söka efter mannen.

Ungefär två timmar senare hittades han oskadd efter att han själv kommit till land vid Bunkeflostrand.

– Han var oskadd men förmodligen trött, han hade simmat ett tag, säger Lars Nilsson, assisterande sjöräddningsledare på Sjö- och flygräddningscentralen.

Sökinsatsen försvårades av det blåsiga vädret och den dåliga sikten.

– Vi är jätteglada att det är ett lyckligt slut, säger Lars Nilsson,

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.