En man i 55-årsåldern dödades i Skurup i augusti. Foto: Johan Nilsson/TT

Ytterligare en person misstänkt för mordet i Skurup

Uppdaterad
Publicerad

Två minderåriga pojkar misstänks vara inblandade i skjutningen i Skurup i augusti, där en man i 55-årsåldern mördades. Nu misstänks även en tredje person, en man, för medhjälp, enligt P4 Malmöhus.

Sedan tidigare är två minderåriga pojkar misstänka.

– Det är två pojkar under 15 som misstänkta för inblandning i gärningen just nu. Om de varit över 15 år så hade de bedömts vara skäligen misstänkta för mord, säger senior åklagare Tomas Olvmyr.

Den minderårige pojke som först blev frihetsberövad greps inledningsvis som misstänkt för ett annat brott. Han fastnade i en poliskontroll i Malmö.

Familjerelation till häktad

Mannen som dog var i 55-årsåldern och hade en familjerelation till en man i 20-årsåldern som sitter häktad misstänkt för en skjutning i Skurup som inträffade två veckor tidigare. Något som åklagare Tomas Olvmyr kan bekräfta men han vill inte uttala sig om i fall brotten har en koppling.

– Vi är i ett väldigt tidigt skede i utredningen. Vi arbetar brett och förutsättningslöst så vi kan inte fastslå något just nu, säger åklagare Tomas Olvmyr.

Ytterligare en misstänkt

Den 6 september rapporterar P4 Malmöhus att ytterligare en person, en man, misstänks för inblandning i mordet.

– Han är delgiven och hörd om misstanke om medhjälp till mord, säger åklagaren Tomas Olvmyr till radiokanalen.

Misstankarna om mannens inblandning i mordet i Skurup uppstod i samband med en utredning kring ett annat brott som mannen nu sitter häktad misstänkt för. Vad det är för brott är i nuläget oklart.

Rosor och tända ljus framför en port med polisens avspärrningar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Efter mordet på söndagen har polisen hållit ett tjugotal förhör. I videon kan du höra polisen berätta mer om händelsen. Foto: Kristoffer Kold Erlandsen/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.