Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här för polisen bort demonstranter på Linnéuniversitetet. Foto: Ricardo Garcia/SVT

Demonstranter inne på Linnéuniversitetet – här förs de bort av polis

Uppdaterad
Publicerad

Polis ryckte under onsdagen ut till Linnéuniversitetet i Växjö, där det sedan ungefär två veckor tillbaka pågår en demonstration till stöd för civila i Gaza. När demonstranterna inte lämnade så förde polisen bort dem.

Enligt polisen valde de att ingripa efter att ungefär femton demonstranter tagit sig in i huvudentrén till universitetet. De satte sig ner på golvet, skanderade och hade även tagit med sig sina tält in i byggnaden.

Eftersom demonstranterna placerat sig så att de blockerade några nödutgångar gav polisen dem en så kallad ordningshållande befallning att lämna lokalen senast 12.30.

– Men det valde de att inte göra och därför fick vi hjälpa dem ut. Samtliga är misstänkta för ohörsamhet mot ordningsmakten, säger Patric Fors på polisens ledningscentral.

Enligt honom är alla demonstranter identifierade och har uppmanats att lämna universitetsområdet.

– Så vitt jag vet har de gjort det och vi har därför valt att trappa ner vår insats, säger Patric Fors.

Enligt polisen har de flesta patruller nu lämnat universitetet då allt är lugnt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.