• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Malmö i Malmö kommun, Skåne län. En explosion har skett på Amiralsgatan. Boende på Amiralsgatan, Skanörsgatan, Ronnebygatan. Falsterbogatan och Listergatan. uppmanas av polisen att hålla sig inomhus i sina lägenheter samt undvika att stå vid sina fönster. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Båten HSC Gotlandia I som kör för Destination Gotland. Foto: Destination Gotland

Destination Gotland utreder färjetrafik från Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Efter Gotlandsbåtens besked i veckan att trafiken läggs ned har konkurrenten Destination Gotland börjat titta på färjelinjen.

Gotlandsbåten försökte under hösten få in pengar genom en nyemission av aktier på 30 miljoner kronor för att finansiera kommande trafik. Det här lyckades inte och i veckan kom beskedet att verksamheten försätts i viloläge och att medarbetare sägs upp.

Konkurrenten Destination Gotland har därför börjat titta på möjligheten att börja med trafik till och från Västervik.

Dialog med hamnarna

Christer Bruzelius, vd för Destination Gotland, vill inte bekräfta att det finns några konkreta planer ännu men han vill inte heller dementera det.

– Vi tittar på olika planer inför nästa sommar, men det är i dagsläget för tidigt att säga något, säger Christer Bruzelius.

– Vi har ju en dialog med båda hamnarna Oskarshamn och Västervik och vi jobbar med en planering, men vi får återkomma, säger Christer Bruzelius.

Nytt fartyg byggs

Destination Gotland går från den första februari nästa år in i ett nytt avtal med Trafikverket och har ett nytt fartyg som är under byggnad.

Men om det skulle behövas ytterligare fartyg om Destination Gotland skulle börja köra till och från Västervik vill Christer Bruzelius inte svara på.

– Vi har en flotta som vi kör enligt avtalet med Trafikverket där bastrafiken på Oskarshamn är fastslagen, en eventuell trafik på en annan hamn är i dagsläget för tidigt att spekulera om, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.