Kameraövervakning från matbutiken visar hur en man blir attackerad. Kniven hittades i en kompost, en bit från platsen. Foto: Polisens förundersökning

Försökte mörda man i matbutik – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En 40-årig man stod vid godisavdelningen på Willys i Nybro när han attackerades med kniv av en 27-årig man. En stund senare blev 27-åringen själv attackerad i närheten av butiken. Nu har domarna fallit och det handlar om långa fängelsestraff och utvisning.

Den nionde juli i år larmades polisen om ett bråk inne på Willys i Nybro. En man i 27-årsåldern hade då kommit in i butiken och överfallit en 40-årig man med knivhugg, sparkar och slag.

Ambulanspersonal ryckte ut tillsammans med polis och påträffade den skadade 40-åringen. Mannen blev allvarligt skadad och inlagd på intensivvårdsavdelningen.

En vän till 40-åringen, en 35-årig man, ska ha fått vetskap om vad som hänt och tagit upp jakten på 27-åringen.

Knivhögg misstänkte gärningsmannen

Hundra meter bort från matbutiken ska 35-åringen hunnit ikapp 27-åringen och knivhuggit honom upprepande gånger. 27-åringen klarade sig med lindriga skador.

Båda männen, 27-åringen och 35-åringen, greps och anhölls av åklagare senare under natten.

Enligt domen ska konflikten handla om en elsparkcykel som både 40-åringen och 27-åringen anser sig vara ägare till.

Döms till nio års fängelse

Nu döms den 27-årige mannen till nio års fängelse och utvisning för mordförsök och ringa narkotikabrott.

Den 35-årige mannen döms till två år och sex månaders fängelse för grov misshandel och ringa narkotikabrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.