Krockskadad buss på vägen. Buss stående vid sidan av vägen. Fyra personer från räddningstjänsten står framför bussen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det var i juli i somras under morgonrusningen som den svåra olyckan inträffade i korsningen Norra vägen – Amerikavägen i Kalmar. Se SVT:s rapportering från olyckan i videon. Foto: Gry Nanker / SVT

Efter dödsolyckan i Kalmar – 33-årig förare åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En 33-åring man åtalas nu efter dödsolyckan på Norra vägen i Kalmar i somras, då en ung man omkom. 33-årige föraren ska enligt åtalet varit påverkad av droger och kört rakt ut i vägen där bilen blev påkörd av en stadsbuss.

Enligt åtalet ska 33-åringen som körde bilen varit påverkad av både cannabis och Tramadol vid färden. Han var i färd med att göra en vänstersväng ut på huvudleden när bilen blev påkörd i sidan av bussen.

En man i 25-årsåldern, som satt i det främre passagerarsätet, skadades allvarligt och avled senare samma dag. I bilen fanns även två stora hundar, som ska ha klarat sig utan skador.

De båda männen var hemmahörande i Skåne och var på besök i Kalmar.

Nu åtalas 33-åringen för grovt vållande till annans död, grovt rattfylleri, grov olovlig körning och narkotikabrott.

Sitter häktad för andra brott

33-åringen, som är dömd för flera brott sedan tidigare, sitter just nu häktad i Lund efter ett rånförsök i september i år i Eslöv.

Av stämningsansökan kring dödsolyckan framgår att 33-åringen erkänner brott till viss del.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.