Näringslivschefen Thomas Davidsson tycker att det var ett klokt beslut att flytta Guldfesten till hösten. Foto: Jan Magnusson, Jonatan Börjesson

Guldfesten flyttas till hösten efter regeringens beslut

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen gick Folkhälsomyndigheten ut med en uppmaning om att stoppa sammankomster för fler än 500 personer. Ett av evenemangen som ställs in är Guldfesten som skulle gått av stapeln i Kalmar på lördag.

Under onsdagskvällen höll arrangörerna ett möte som slutade med att ett beslut togs om att skjuta på festligheterna.

– Vi har tagit ett beslut idag att flytta Guldfesten till hösten, vi följer därmed beslutet som regeringen tagit vid evenemang som har mer än 500 personer, säger Thomas Davidsson, näringslivschef i Kalmar kommun.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

650 gäster

Under Guldfesten delas priset ut till lokala företag som presterat extra bra under året. 650 gäster hade tackat ja till att vara med.

– Alla som var på mötet var överens om att det här är nödvändigt. Det finns en oro runt coronaviruset och det rådde samstämmighet runt beslutet. Jag tycker att det är ett klokt beslut och nödvändigt att tänka som vi har gjort.

Vad kommer det här betyda ekonomiskt?

– Det kommer säkert kosta några kronor att göra en sådan här förändring. Det var inget hinder för det beslutet som togs idag. Jag behöver ett par veckor på mig att göra en utvärdering på vad det kostar, säger Thomas Davidsson.

Går upp i stabsläge

Idag tog även kommunstyrelsens arbetsutskott, under ett extrainsatt möte, beslut om att Kalmar kommun nu går upp i stabsläge. Det innebär att särskilt utpekade tjänstepersoner arbetar och följer frågan om coronaviruset dygnet runt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet