Ett stängsel som inhägnar parkeringen till bilhandelns område har forcerats. Foto: Jan-Eric Lundberg

Minst sju bilar stulna vid inbrott på bilfirma

Uppdaterad
Publicerad

En bilfirma i Växjö utsattes för ett inbrott vid 01.45 natten mot måndagen. Enligt polisen forcerades ett stängsel till bilfirman och hittills konstateras att sju bilar blivit stulna.

– Folk har setts köra iväg med bilar från firman och man har tagit sig in genom att forcera ett stängsel och grindar, tillgripit nycklar och kört ut med bilar efterhand, säger polisens presstalesman Robert Loeffel.

Under måndagseftermiddagen har polisen uppgifter om att minst sju bilar stulits vid nattens inbrott, varav en hittats.

Inbrott på bilfirma i Växjö

Under natten mot måndagen inträffade två bilbränder i Växjö med kort mellanrum. Polisen misstänker nu att en av dem kan kopplas till inbrottet på bilaffären.

– En av bilarna brann i nära anslutning till bilfirman och vi misstänker att det finns något samband där. Det kan vara att den bilen använts för att forcera grindar eller som brottsverktyg och sedan förstört den, säger Robert Loeffel.

Polisen kommer att inleda en teknisk undersökning av brottsplatsen. Foto: Jan-Eric Lundberg

Teknisk undersökning

Under förra veckan inträffade det ett inbrott på Atteviks bilhandel i Växjö där det bland annat stals klockor ur en monter. Det stals även en bil vid ett annat tillfälle under samma vecka.

– Självklart kontrollerar vi eventuella samband när vi har brott som liknar varandra, säger Robert Loeffel.

Polisen har i nuläget inga misstänkta eller gripna gärningspersoner för inbrottet på bilhandeln som rubriceras som stöld genom inbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Inbrott på bilfirma i Växjö

Mer i ämnet