Besvikelse på bestulen bilfirma efter polisens larmmiss

Uppdaterad
Publicerad

På den bilfirma i Växjö som natten till i måndags blev utsatta för inbrott är de idag besvikna över att polisen inte åkte ut på larmet.

– Hade de ryckt ut tidigare så hade det varit bättre. Då hade de kanske kunnat gripa gärningsmännen, säger försäljningschefen på bilfirman till SVT Nyheter Småland.

Polisen är mycket självkritisk till att de inte omedelbart åkte ut på inbrottet på bilfirman, trots att ett vittne ringde in till 112. Inbrottet pågick i närmare två timmar och gärningsmännen hann få med sig sju bilar.

Inbrott på bilfirma i Växjö

– Vi får sällan sådana goda uppgifters som vi nu fick av lastbilschauffören och kanske hade vi tagit gärningsmännen om vi larmat ut det till polispatrullen, sa Marie Jarnerus chef för regionledningscentral Syd till SVT Nyheter Småland under onsdagen.

Slarvigt av polisen

Försäljningschefen på bilfirman tycker att det var slarvigt av polisen att det dröjde så länge innan de kom till platsen, men samtidigt vill han inte kritisera deras arbete.

– Jag vill inte klanka ner på deras jobb utan de försöker nog så gott de kan. Förhoppningsvis rättar de till det nu och gör det bättre, säger han.

Under inbrottet stals också 70 bilnycklar och det har ställt till stora problem för bilfirman, som inte kan sälja några bilar utan nycklar. Det finns också en oro över att gärningsmännen ska komma tillbaka. De verkstäder som bilfirman kontaktat för att kunna koda om billåsen har inte heller varit så intresserade av att ta emot bilarna.

– De är rädda för att gärningsmännen ska komma till deras verkstäder och stjäla bilarna under tiden som de är där, förklarar försäljningschefen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Inbrott på bilfirma i Växjö

Mer i ämnet