En person i en svart träningsjacka med nummer 7 på bröstet intervjuas vid en bandyis. I bakgrunden syns en iskåpa och flera personer som är otydligt avbildade. Intervjun utförs av en reporter med en mikrofon från SVT.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Har drömt om att spela i Åby igen”. Jesper Jonsson är tillbaka i sin moderklubb Åby/Tjureda IF efter många år i andra elitserieklubbar. Så ska han bidra till laget. Foto: SVT

Jesper Jonsson tillbaka i moderklubben – ska bära Åby/Tjureda i elitserien

Publicerad

Jesper Jonsson från Rottne är tillbaka i sin moderklubb när det den 25 oktober är elitseriepremiär och Åby/Tjureda IF gör comeback i högsta ligan.

Efter många års spel i elitserien med bandylag som Vetlanda, Hammarby och Västerås är Jesper Jonsson tillbaka där det en gång började; i Åby/Tjureda IF. Han kommer tillbaka till klubben med ett SM-guld från 2023 som han tog med Västerås och med sig i bagaget har han även mycket rutin.

– Han lär våra spelare mycket vid varje träning, i omklädningsrummet och under matcher, det är ovärderligt. Det är en ledargestalt både på och utanför plan, lär de yngre spelarna. Det han har varit med om i sin bandykarriär gör att han har mängder med rutin, säger Johan Svensson, tränare i Åby/Tjureda IF.

Mer förberedda

Åby/Tjureda IF spelade i elitserien säsongen 19/20 och eftersom de hamnade sist i tabellen blev det snabbt en retur till bandyallsvenskan. Men den här gången är laget mer förberett på spel i högsta serien.

– Vi har en betydligt vassare och bredare trupp, vi har spetskompetens bland spelare och känner oss mer förberedda, säger Johan Svensson och fortsätter:

– Förra gången hade vi typ samma lag som vi gick upp med, nu har vi fått in elitserierutin med spelare från olika klubbar och nu har vi även tagit upp våra bästa juniorer. Vi har en trupp på 18 spelare som krigar om platserna. Rutin och kompetens finns kvar från förra året också.

Målet är att hålla sig kvar i elitserien.

– Vi är nykomlingar och ska hålla oss i kvar. Vi ska absolut inte hamna sist igen, avslutar Johan Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.