Anställa inom kost och lokalvård inom Kalmar kommun ska via en app kunna förbättra sina kunskaper i svenska. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kalmar testar ny app för bättre kunskaper i svenska

Uppdaterad
Publicerad

Kalmar kommun har beviljats pengar för att testa en ny app. Genom appen ska anställda inom kost och lokalvård förbättra sina språkkunskaper kopplat till yrket.

Enligt ett pressmeddelande ska 20 personer, främst vikarier, få testa appen i ett första skede. Sedan ska resultatet utvärderas.

Enligt pressmeddelandet hoppas kommunen att försöket ska göra det lättare för dem att klara kompetensförsörjningen och öka chanserna för medarbetarna att få fast anställning.

Kalmar har fått totalt 122 450 kronor för projektet från Omställningsfonden, en organisation som ägs av fack och arbetsgivare inom offentlig sektor. Fonden jobbar främst med att hjälpa anställda som blir av med jobbet, men också med kompetensutveckling.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I Lessebo har kombinationen SFI-utbildning och vårdutbildning testats. Så här lät det i maj 2023. Maombi Habanabakize var en av de som kombinerade SFI och vård. Foto: Olof Peterson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.