Två års arbete fick skrotas – men nu blir det sommarteater i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Det är klart med sommarföreställning i Krusenstiernska trädgården i Kalmar. Men det blir inte föreställningen Pappor på prov som repeterats under två år. Under pandemin hann rättigheterna gå ut – och därför satsar man helt nytt.

Föreställningen Pappor på prov som repats på under två år har nu byts ut mot en helt ny föreställning, Bäddad för trubbel.

-  Ja, det är så det är bara. Men den pjäsen är väl så rolig, ingen kommer att bli besviken det är jag säker på säger, Bosse Andersson, producent.

Väntat i två år

Med anledning av pandemin har de populära sommarföreställningarna i Krusenstiernska trädgården tvingats vila. Det var därför två extra glada skådespelare på plats på Larmtorget som ser fram emot premiären i juni.

Thomas Petersson har medverkat vid de flesta föreställningarna i Kalmar. Symboliskt hade också en sängplats monterats på torget.

– Jag har inte stått på en sån här scen på, jag vet inte hur länge, så äntligen, säger Thomas Petersson.

På plats var också skådespelaren Anki Albertsson som lånats ut av Rhondoteatern i Göteborg för att medverka i årets förseställning i Kalmar.

– Jag har hunnit jobba lite i Göteborg med Mamma Mia the party, men det här ska bli jättekul, vi har längtat ihjäl oss efter detta, säger Anki Albertsson.

Övriga medverkande är Hanna Lindblad, Andreas Nilsson, Peter Gröning, Tobias Persson och Anna-Karin Palmgren. För regin står Anders Albien.

Bäddat för trubbel har premiär den 30:e juni 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.