• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bollnäs och Freluga, Bollnäs kommun, Gävleborgs län. Vattnet hos vattenbolaget HelsingeVatten är otjänligt. Boenden i området uppmanas att koka vattnet före förtäring. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

En delad bild som visar två sektioner: till vänster en gul lapp på en bilruta med text på, och till höger en person som pratar med en mikrofon i en grön jacka, omgiven av träd med höstlöv.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lena Bentz tycker att parkeringssituationen runt CLV frestar på en redan pressad situation för sjukhuspersonalen. Hör henne i klippet. Foto: Arta Tahiri/SVT

Lena betalar dubbelt så mycket för parkering vid jobbet i Växjö: ”Inte försvarbart”

Uppdaterad
Publicerad

Dubbelt så dyr månadstaxa, svårt att hitta parkeringsplats och tidsgräns som innebär fler utskrivna p-böter. Att Växjö kommun infört avgifter på gatorna runt Centrallasarettet i Växjö har försämrat en redan pressad situation för personalen, menar Lena Bentz som själv jobbar på sjukhuset.

– Det är inte försvarbart, säger hon.

I februari beslutade Region Kronoberg att stänga ner parkeringshuset vid centrallasarettet i Växjö. Några månader senare, i juli, valde Växjö kommun att införa parkeringsavgifter på 52 nya gator, inklusive gator nära sjukhuset.

Idag är personalen på sjukhuset hänvisad till ett parkeringshus 800 meter från sjukhuset. Behöver man av olika anledningar stå närmare så kostar det på.

Och bristen på parkeringar och dyrare avgift orsakar Lena Bentz och hennes kollegor stress dagligen, säger hon

– För en redan drabbad personal är det ganska mycket att gå från en månadsavgift på 400 kronor till 800 kronor.

Hör Region Kronobergs fastighetschef svara på hur han ser på kommunens utökade parkeringszoner – och när ett nytt parkeringshus för personalen kan stå klart – i klippet nedan:

En bild med två sektioner: till vänster syns en stadsbild med ensjukhusbyggnad och parkerade bilar i förgrunden. Till höger visas porträttbild av en person som är klädd i kavaj och skjorta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Patrik Hjelm, fastighetschef på Region Kronoberg väntar sig inte att kommunen ska särbehandla sjukhusets patienter och personal när de tar betalt för parkeringar runt sjukhuset. Foto: Danijel Ivic/SVT, Region Kronoberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.