En man i 40-årsåldern knivskars till döds efter ett bråk i Västervik. Foto: Elin Lönn

Fem personer misstänkta för mord i Västervik

Uppdaterad
Publicerad

En man knivskars till döds efter ett bråk i Västervik under natten till lördagen. Fem personer är anhållna misstänkta för mord.

Flera män knivskars i centrala Västervik natten till lördagen. Larmet kom vid midnatt och när polisen kom till platsen kunde de konstatera att två män knivskurits. Senare under juldagskvällen hittades en tredje man som skadats i samband med händelsen.

En man i 40-årsåldern avled på sjukhuset. De två skadade är i 20-årsåldern och en av dem har kunnat lämna sjukhuset. Mannen som är kvar på sjukhuset är lindrigt skadad.

Mord i Västervik

Fem misstänkta

Tre män, i 20- respektive 25-årsåldern, och två kvinnor i 20-årsåldern har anhållits på sannolika skäl misstänkta för mord och försök till mord.

Under eftermiddagen kommer det hållas fler förhör och under söndagen kommer polisen genomföra dörrknackning i området.

– Den tekniska undersökningen är avslutad. Nu får vi vänta in resultaten av undersökningen, säger Maya Forstenius, informatör polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Västervik

Mer i ämnet