Det misstänkta mordvapnet enligt åklagaren. Foto: Polisen

Rättegång: 18-åringen nekar till knivmordet

Uppdaterad
Publicerad

Idag inleddes rättegången mot den 18-åring som är misstänkt för att ha mördat en man i Västervik på juldagen förra året.

18-åringen är inte bara misstänkt för mordet där en man i 40-årsåldern knivskars till döds, utan också för mordförsök på två andra personer som skadades i samband med mordet. Själv förnekar 18-åringen att han begått brotten.

Förnekar brott

Totalt åtalas åtta personer i målet för att på olika sätt ha varit inblandade i händelserna. Utöver 18-åringen handlar det bland annat om två män och en kvinna. De åtalas för medhjälp till mord mot två personer vid samma händelse. En av de misstänkta är bror till den mordåtalade mannen. Samtliga inblandade förnekar brott.

Mord i Västervik

Började med ett rån

Bråket på juldagen som mynnande ut i ett mord och två mordförsök föregicks enligt kammaråklagare Kjell Janneson av ett rån natten till julafton då en av de numera åtalade männen rånades av en av männen som skadades i bråket. Enligt åklagaren ska de inblandade ha haft kontakt efter rånet och bestämt träff på juldagen.

Några av de misstänkta kända av polisen sedan tidigare. En av dem för våldsbrott. Rättegången beräknas pågå i mellan åtta och tolv dagar i Kalmar tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Västervik

Mer i ämnet