En man i 40-årsåldern knivskars till döds efter ett bråk i Västervik. Foto: Elin Lönn

Hämnd tros ligga bakom Västerviksmord

Uppdaterad
Publicerad

Flera våldsdåd i Västervik under julhelgen hänger ihop, menar åklagaren.

Det finns kopplingar mellan mordet och mordförsöket i Västervik på juldagsnatten och ett rån som inträffade på julaftons morgon. Det bekräftar nu kammaråklagare Kjell Janneson.

– Händelsen natten mot julafton verkar vara anledningen till att det blir bråk på juldagskvällen.

Mord i Västervik

Vad är det som gör att ni tror att händelserna hänger ihop?

– Det är någorlunda samma personer som är inblandade i de här händelserna, och vissa av dem säger också att det är det som är orsaken, säger Kjell Janneson.

Misshandel på julafton

Det var tidigt på julaftons morgon som en 24-årig man ringde polisen och berättade att han rånats vid resecentrum i Västervik. Mannen hade sparkats och slagits så illa att han tappat medvetandet. Enligt polisen ska han ha saknat sin telefon efter händelsen. Två unga män, 21 och 19 år gamla, anhölls misstänkta för rånet. Två dygn senare uppstod ett nytt bråk i Västervik som slutade med att en person avled och ytterligare två skadades.

”Någorlunda klar bild”

Just nu sitter fyra personer anhållna misstänkta för inblandning i mordet och mordförsöken på juldagsnatten, där en man i 40-årsåldern knivskars till döds. Det görs nu ytterligare förhör med de misstänkta och med andra vittnen parallellt med andra tekniska utredningsåtgärder. Sent i eftermiddag eller under morgondagen väntas en eller ett par personer begäras häktade.

– Vi vet ju vilka som varit inblandade och vi vet någorlunda vad som hänt. Någon typ av uppgörelse verkar det vara, säger Kjell Janneson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord i Västervik

Mer i ämnet