Nawar och Alisa Alowayid bor i nära där det misstänkt farliga föremålet hittades i Funkabo.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nawar och Alisa Alowayid berättar om den oro de känner av att bo i närheten av området som spärrades av under söndagen. Foto: Hamed Ubaidi/SVT

Misstänkt farligt föremål i Kalmar var ofarligt – avspärrningarna hävda

Uppdaterad
Publicerad

Privatpersoner påträffade under söndagen något som polisen misstänkte kunde vara ett farligt föremål i Funkabo i Kalmar. Det nationella bombskyddet kallades dit och gjorde en motsatt bedömning.

Larmet kom vid 11.55 och när första patrullen anlände var det svårt att göra en korrekt bedömning, uppger polisen. Därför togs kontakt med bombskyddet som ryckte ut.

Under tiden spärrades ett större område av och polisen pratade med boende i närheten.

– Vissa är ombedda att stanna inne, sa polisens presstalesperson Sara Andersson.

Vid 18-tiden meddelade polisen att bombgruppen är klara på platsen och att föremålet bedömts som ofarligt. Avspärrningarna är hävda.

Far och dotter ville se avspärrningarna

När polistejpen satt uppe kom Nawar Alowayid med sin dotter Alisa. De uttryckte båda en oro kring det som hänt i Kalmar de senaste dagarna.

– Det är väldigt läskigt, säger Alisa.

För andra gången inom loppet av några dagar är det nationella bombskyddet på väg till Kalmar. Då hittade Mio ett föremål under Bragebron som visade sig vara skarpt. Men denna gång var så inte fallet.

Avspärrningarna är hävda efter att det misstänkta föremålet bedömts som ofarligt av det Nationella bombskyddet. Foto: Hamed Ubaidi/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.