• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Zdeno Chára håller upp armarna i luften samtidigt som han blir fotograferad av en betydligt kortare kvinnlig reporter

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zdeno Chára tror inte att hans längd, imponerande 206 centimeter, ger honom samma fördel i Ironmantävlingen som på hockeyplan. Hör honom i klippet. Foto: SVT

NHL-legendaren Zdeno Chára på plats för Ironman i Kalmar: Ingen fördel att vara lång

Uppdaterad
Publicerad

Zdeno Chára innehar inte bara rekordet i antalet spelade NHL-matcher för en hockeyback, i morgon kan han även titulera sig Ironman. Men den slovakiske hockeylegendaren tror inte att hans längd – 206 centimeter – varken spelar till hans fördel eller nackdel.

Det är premiär i Kalmar men Zdeno Chára har faktiskt redan haft sin Ironman-premiär tidigare i sommar, då han gjorde ett lopp i Tyskland.

Men han är fortfarande nybörjare, vill han poängtera:

Ironman Kalmar

– Jag lär mig fortfarande, det är en ny sport för mig. Det är mycket hårt arbete, många timmar varje vecka och man måste vara väldigt konsekvent och disciplinerad, men hittills har det funkat bra och jag försöker bli bättre i varje gren, säger han till SVT Småland.

Simning, cykling och löpning

Ironman i Kalmar inleds på lördagen med 3,8 kilometers simning, därefter ska de tävlande avverka 180,2 kilometer på cykel innan racet avslutas med ett maratonlopp på 42,2 kilometer.

Se Zdeno Chára se sig om på Ironman-området i Kalmar – och hör om hans målsättning för tävlingen – i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ironman Kalmar

Mer i ämnet