Så ser Oskarhamns nya väggmålningar ut

Uppdaterad
Publicerad

Oskarshamns street art 2022 pågår för fullt och under den senaste veckan har tre husfasader förvandlats till storskaliga konstverk.

Kommunen har anlitat fyra konstnärer som tillhör toppskiktet i världen i sin genre. Curtis Hylton från England, Artez från Serbien och konstnärsduon TelmoMiel från Nederländerna kommer att måla sex fasader. 

– Jag har fått fantastisk respons från människorna här i Oskarshamn. De verkar väldigt glad över att få ett nytt konstverk i stan, säger Artez.

I klippet kan du se målningarna och höra vad några Oskarshamnsbor tycker.

Påbörjar ny vägg

Konstnären Artez har avslutat en vägg i centrala Oskarshamn och under söndagen påbörjade han en ny i Kristineberg.

– Det är en väldigt hög vägg, jag tror den är mellan 22 och 23 meter. Min tanke är att försöka få den vita väggen att smälta in i omgivningen, säger han.

Festivalen startade den 30 maj och kommer pågå under en månad. Andra konstprojekt kommer bland annat att vara att måla elskåp och containrar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.