Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alexandra Durne som har varit med och startat föreningen berättar i videon varför de anordnar jämställdhetsfestival för sjätte år i rad. Foto: Hamed Ubaidi/SVT

Festivalen Queens of Kalmar igång – för sjätte året i rad

Uppdaterad
Publicerad

För sjätte år i rad anordnar Queens of Kalmar jämställdhetsfesitval för att hålla jämställdhetsfrågor vid liv. Det kommer bli debatt mellan politiker och medborgarna, men också en hel del underhållning.

– Jag tycker att politikerdebatten är viktig just för att vi får våra medborgare att möta politikerna och höra hur de tänker i sitt arbete. Och att få möjlighet att ställa frågor personligen, säger Alexandra Durne som har varit med och startat Queens.

Queens of Kalmar är en ideell förening som startades 2017 som lyfter jämställdighetsfrågor. Just nu, mellan 8-12 mars har de anordnat flera evenemang i Kalmar, såsom workshops, föreläsningar och konserter.

Trots att festivalen nu rullar in på sitt sjätte år så anser föreningen att man är precis lika viktiga som när man startade.

– Det är viktig att hålla frågan vid liv och att inte landa att vi är framme, för det är vi inte, säger Alexandra Durne.

Hör henne berätta mer i videon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.