Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Jag är inte helt nöjd än då vi har medarbetare som inte mår bra, säger biträdande sjukhuschefen Niklas Silvert. Foto: Olof Peterson/SVT

Regionen om fackets kritik: ”Vi har redan uppfyllt kraven”

Publicerad

Förra veckan ställde Vårdförbundet flera krav på Region Kronoberg, kopplat till arbetsmiljön på akutmottagningen i Växjö. Niklas Silvert, biträdande sjukhuschef, tycker att regionen mött fackets krav.

Kraven handlar om att fler ska anställas, att personalen ska få mer stöd för att hantera tuffa situationer och att schemaläggaren ska ha återhämtningen i åtanke. Vårdförbundet vill även att Arbetsmiljöverket granskar regionen i samma ärende.

Niklas Silvert säger att det största problemet är bristen på sjuksköterskor, vilket är ett svårlöst problem.

– Vi har tjugo vakanser just nu, det påverkar ju arbetsmiljön, säger han.

Enligt Niklas Silvert har regionen redan ett schema som är anpassat till patientflödet och det finns tid för reflektion. Den tredje punkten, att se över schemat för att motverka ohälsa, är ett arbete som redan pågår, säger Niklas Silvert.

Det låter som du är ganska nöjd med det arbetsmiljöarbete ni har gjort på akuten?

– Ja, jag tycker vi har kommit en lång bit på vägen. Men jag är inte helt nöjd för vi har medarbetare som inte mår bra. Det ska vi inte ha.

Hör Niklas Silvert i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.