Det är inte klart än vilken gata i Kalmar som får Robert Gustafssons namn. Foto: Kalmar kommun

Robert Gustafsson får egen gata i Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

Robert Gustafsson blir den 20:e personen att få en egen gata uppkallad efter sig i Kalmar. Han överraskades av kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) under en föreställning på söndagskvällen.

Det var i samband med att kommunen tackade Sommarteatern på Krusenstiernska för de tio år man funnits på plats. Detta genom att överlämna en tavla föreställande samtliga olika föreställningar som spelats genom åren.

”Kan prata redig kalmaritiska”

Men firandet tog inte slut där. Kommunstyrelsens ordförande Johan Persson (S) ville rikta ett särskilt tack till komikern Robert Gustafsson och överraskade honom med en gatuskylt, bärande Roberts eget namn.

– Robert Gustafssons relation till Kalmar och Kalmarborna har vuxit sig allt starkare genom åren. Det är lite som en förlovning som övergått till ett stabilt äktenskap. Hans insatser under de senaste tio åren är ovärderliga. Sommarteatern i Krusenstiernska trädgården har på ett avgörande sätt bidragit till att utveckla Kalmars besöksnäring. Att han också bor i Kalmar, är med och driver restaurang och kan prata ”redig Kalmaritiska” gör att vi nu vill besvara hans kärlek genom att i evig tid namnge en gata efter Robert Gustafsson, säger Johan Persson.

Lång rad av lokalprofiler

Det är i nuläget inte bestämt var i stan Robert Gustafssons gata kommer ligga.

Genom åren har 19 personer fått gator uppkallade efter sig.

Bland dessa finns exempelvis IKEAs grundare Ingvar Kamprad, förre partiledaren Olof Johansson, fd Kalmar FF-ordföranden Ronny Nilsson, konstnären Gunilla Skyttla, nöjesproducenten Vicky von der Lancken, fd stadsingenjören Per Jarlbo, fd rektorn Agneta Bladh och tränaren Nanne Bergstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.