Tidsfristen för insamling av 2,5 miljoner kronor i garantier går ut på onsdagen klockan 12. Nu ser klubben fram emot licensnämndens kommande beslut. Foto: TT.

Tingsryds AIF löste garantifrågan i sista stund: ”Nervöst och spänt”

Uppdaterad
Publicerad

Tingsryds AIF har lyckats skrapa ihop de 2,5 miljoner kronor i garantier som hockeyförbundets licensnämnd kräver för att undvika nedflyttning.

– Det var kort tid vi hade på oss så det blev stressigt men det är många som vill att Tingsryd ska spela i Hockeyallsvenskan, det känns skönt, säger Jan Pyrell, styrelseordförande TAIF.

Fått in 2,7 miljoner i garantier

Ett 20-tal privatpersoner och företag har ställt upp med garantier och tillsammans har de samlat ihop drygt 2,7 miljoner kronor.

– Imorgon skickar vi in vår ansökan och nu är det upp till licensnämnden att ta sitt beslut om fortsatt spel på den här nivån. Skulle vi få ett nej så är det över, det känns nervöst och spänt, säger Jan Pyrell.

Måste få ordning på ekonomin

Förutom insamling av garantier jobbar klubben hårt för att stärka det egna kapitalet.

– Licensnämnden kommer också att granska vår budget och tillskott från till exempel Lakers Skills Competition är till stor hjälp, säger han.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här är laget som gärna tar Tingsryds plats i Hockeyallsvenskan, om laget skulle bli nedflyttat. Foto: Madlyn Alabdullah

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.