Pontus Netterberg, nummer 22 i rinken, var inblandad i Tingsryds första mål. Foto: TV4 Play

Missen med tröjan som riskerade segern för Tingsryd

Uppdaterad
Publicerad

Tingsryd tog en viktig seger mot Brynäs under onsdagen. Men en miss i protokollet riskerade att göra att smålandslaget istället skulle förlora.

Under onsdagen tog Brynäs, serietvåa i hockeyallsvenskan, emot småländska Tingsryd på hemmaplan. Tingsryd skrällde och vann mot Brynäs med 2-0 och plockade därmed 3 poäng.

Men frågan är om Tingsryd kommer få behålla sina poäng, efter att en miss i spelarprotokollet har uppdagats, något som Expressen först skrev om.

I protokollet som laget fyllt i innan matchen fanns en miss: nummer 22 i Tingsryd Pontus Netterberg fanns inte med. Istället var J20 spelaren Algot Blomdahl-Arnoldsson felaktigt registrerad med det tröjnumret.

”Aldrig varit med om”

Sportbladet skriver att det var Tingsryd själva som uppmärksammade felet efter andra perioden. Efter det spelade Netterberg inte mer.

Om det verkligen blir något straff kommer beslutas av tävlingsnämnden vid Svenska ishockeyförbundet.

– Jag kan inte dra mig till minnes att det hänt på elitnivå i modern tid. Det blir något att bita i för dem, säger allsvenskans domarbas Björn Wettergren till Sportbladet.

Brynäs anmäler inte

I en kommentar till P4 Kronoberg meddelar Svenska Ishockeyförbundet att de inte kommer straffa Tingsryd, så länge det inte kommer in en anmälan från Brynäs. Under torsdagseftermiddagen meddelade Brynäs att de inte kommer anmäla Tingsryd, något som Gefle Dagblad var först att berätta. Brynäs sportchef Johan Alcén menar att det inte åligger Brynäs att anmäla en annan förening för att få klarhet i vad regelverket säger.

I ett kort samtal med SVT svarar Tingsryds sportchef Willy Berglund på beskedet att Brynäs inte kommer anmäla incidenten.

– Det är väl bra att Brynäs inte anmäler eller kanske det är bra om de anmäler, så man vet vad som gäller, säger Willy Berglund

Han fortsätter:

– Det är inget konstigt som hänt mer än att det är fel namn på en spelare som är registrerad på oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.