Foto: Toby Talbot/AP/TT

Två män dömda för stöld av tusentals chokladharar

Uppdaterad
Publicerad

Två män 31 och 26 år gamla har dömts av Växjö tingsrätt för stöld av 3 000 chokladharar från en lastbil.

Stölden inträffade under en helgnatt i slutet av januari tidigare i år på en rastplats i Traryd. Tre män ska ha varit på plats vid stölden varav två av dem ska ha tagit sig in i lastutrymmet på en lastbil för att stjäla 50 kartonger innehållandes 3 000 chokladharar.

Lastbilschauffören ska ha upptäckt det pågående inbrottet och larmade polis som senare kunde gripa männen med hälp av hundpatrull.

Enligt domen ska två av männen erkänt stölden medan en tredje man i 21-års åldern nekar till brott. Han hävdar att han suttit kvar i männens bil och varit helt ovetandes om att något brottsligt pågick. Han friades av tingsrätten från brottsmisstanke.

Det uppskattade värdet av chokladhararna beräknas till 22 500 kronor. De två männen i 31 och 26-års åldern har dömts till villkorlig dom och böter. De båda männen hävdar att det enbart rörde sig om en spontanstöld och att de skulle äta upp chokladen själva.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.