En delad bild som visar två sektioner. Den vänstra sektionen visar en översiktsbild av en fotbollsplan med målen synliga. Den högra sektionen visar logotypen för Assyriska FF, en fotbollsklubb i Södertälje, med klubbens emblem och text.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Från fotbollsallsvenska finrummet till obetalda miljonskulder och misstankar om bokföringsbrott – här är turerna kring Assyriska FF på 60 sekunder. Foto: SVT/TT

60 sekunder: Konflikten mellan Assyriska och Södertälje kommun

Publicerad

Efter en upplyttning i fjol spelar spelar Assyriska FF i division 1 norra. Under söndagen är det match mot AFC Eskilstuna. Men än mer står på spel, efter en skakig vecka med både ny tränare och åtal mot styrelsemedlemmar hotar en företagsbot på en miljon.

– Det skulle vara förkrossande för vår verksamhet, säger Moussa Esa, Assyriska.

1,6 miljoner kronor är vad fotbollsklubben Assyriska är skyldiga Södertälje kommun. Nu åtalas två i klubbens styrelse för grova bokföringsbrott, och klubben riskerar att tvingas betala ytterligare en miljon i företagsbot.

– Jag tror inte vi skulle klara en sån bot, säger Moussa Esa, ordförande Assyriska.

För att betala av skulden till Södertälje kommun ville Assyriska från början ha en avbetalningsplan. Enligt kommunen uppfyllde inte AFF villkoren, eftersom de inte betalade 2023 års fakturor i tid. Assyriskas ordförande Moussa Esa menar däremot att förseningen orsakades av långsam kommunikation från kommunen, trots att man vid flera tillfällen ville ha svar av kommunen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.