Global Lighthouse Networks nya medlem. Foto: Pontus Lundahl/TT

Astra Zeneca i Södertälje blir invalt i prestigefyllt industrinätverk

Uppdaterad
Publicerad

Den globala plattformen World Economic Forum har valt in Astra Zenecas anläggning i Södertälje i ett nätverk för innovativa industrilösningar.
– Erkännandet lyfter fram Astra Zenecas förmåga att skala upp avancerade digitala teknologier, säger Kiva Allgood, avdelningschef på WEF.

Nätverket som anläggningen i Södertälje blir invalt i heter ”Global Lighthouse Network”. Det har i dagsläget 22 medlemmar, som består av olika anläggningar runt om i världen, varav fyra är inom läkemedelsbranschen.

”Vi är enormt stolta över utmärkelsen här i Södertälje. Genom att använda digitala teknologier och artificiell intelligens vill vi bygga leveranskedjor i världsklass och förändra sättet hur läkemedel och nya behandlingar utvecklas, tillverkas och levereras till patienter,” säger Jim Fox, chef inom Astra Zenecas produktionsenhet Sweden Operations, i ett pressmeddelande.

Astra Zeneca har cirka 4 700 anställda i Södertälje, vilket gör det till största produktionsorten i Sverige. Som medlem i det nya nätverket kan man utbyta erfarenheter och lösningar med några av världens största företag.

Det här är World Economic Forum

Det har av flera beskrivits som världens mäktigaste lobbyorganisation och tankesmedja. I styrelsen sitter representanter för några av världens största företag samt personer från världsbanken och Europeiska kommissionen.

World Economic Forum beskriver sig själva som en global, opartisk och icke-vinstdrivande plattform för att bygga initiativ för samarbete och framsteg.

Källor: ”Den diskreta världsmakten” av Ernst Wolff samt weforum.org

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.