Ytterligare en person är misstänkt för inblandning i mordet i Blombacka. Åklagaren uppger till P4 Stockholm att det rör sig om en person under 15 år. Foto: Linda Asmar/SVT

Barn misstänkt för inblandning i mordet i Blombacka

Uppdaterad
Publicerad

En person under 15 år är misstänkt för inblandning i mordet i Blombacka tidigare i veckan då en man i 20-25 års åldern sköts till döds, vilket P4 Stockholm var först med att rapportera.

Ett skotthål syns genom lägenhetsfönstret i Blombacka i Södertälje där en man i 20–25-årsåldern på tisdagsmorgonen hittades allvarligt skadad. Polisen meddelade senare att mannen dött av skadorna.

En person sitter sedan tidigare anhållen misstänkt för medhjälp till mord och nu är alltså även en person under 15 år misstänkt för medhjälp. Med tanke på personens unga ålder så kan denne inte häktas.

Våldsspiralen i Södertälje

”Det har under eftermiddagen hållits förhör med denne tillsammans med juridiskt biträde. Eventuella ytterligare åtgärder vad gäller personen är upp till socialtjänsten” uppger åklagaren Mikael Carlsson, i en skriftlig kommentar till SVT.

Enligt uppgifter till LT ska den döda mannen ha varit en drivande person i det så kallade Saltskogfalangen.

Hör Auli Vilmusenaho som bor i huset mitt emot mordplatsen, dagen efter mordet i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Auli Vilmusenaho bor mittemot mordplatsen. För lite mer än ett och ett halvt år sen  sköts en annan ung man  ihjäl i hennes trappuppgång. Foto: Linda Asmar/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsspiralen i Södertälje

Mer i ämnet