Det började 2010 med en satsning mot organiserad brottslighet, kallad Tore II. En insats där polisen samarbetade med tolv andra myndigheter mot organiserad brottslighet.
Insatsen har genererat ett flertal tunga utredningar som har gått vidare till domstol, och många gärningspersoner har dömts. En av de mest uppmärksammade rättegångarna handlade om Södertäljenätverket och tog udden av gängkonflikterna i staden.
På torsdagen föll domen i ytterligare en komplicerad rättegång, där flera personer åtalats för bland annat grovt bedrägeri.
Hemtjänsthärvan
Vad handlar det om: Hemtjänstföretaget ska enligt åklagaren ha fakturerat Södertälje kommun på falska grunder på till kostnad av totalt 6,7 miljoner kronor. De åtalade ska bland annat ha förfalskat de anställdas undersköterskebetyg.
Vem handlar det om: Fem personer, en vd på ett hemtjänstföretag samt fyra anställda står åtalade för bland annat grovt bedrägeri. Södertälje kommun kan ha blivit lurade av hemtjänstföretaget enligt åklagaren.
Hur mycket: 6,7 miljoner kronor.
Domen: Företagets vd dömdes till fängelse i tre år och två månader. Två andra av de åtalade dömdes för häleri, en fjärde person för dataintrång. Den femte personen friades helt.
Var i processen: Överklagat till hovrätten som den 29 november 2017 sänkte straffet mot vd:n till ett års fängelse.
Jomehärvan (även kallad hemtjänsthärvan)
Vad handlar det om: Hemtjänstföretaget Jome startades av företagets vd när hon fortfarande var anställd på arbetsförmedlingen. Både ledningen, assistenterna och brukarna var enligt åklagaren inblandade i bedrägeriet.
Vem handlar det om: 32 personer stod åtalade och företagets vd var huvudåtalad för bedrägeri mot Södertälje kommun och Arbetsförmedlingen.
Hur mycket: Södertälje kommun 5,2 miljoner kronor och Arbetsförmedlingen på nära 1,6 miljoner kronor.
Domen: I november 2018 dömde Svea hovrätt 20 personer för bedrägeribrottslighet, skärpte straffet mot vd:n till fyra års fängelse och sänkte skadeståndet till cirka 3,5 miljoner till Södertälje kommun och cirka 1,5 miljoner till Arbetsförmedlingen.
Var i processen: Flera personer inklusive företagets vd överklagade domen men Högsta domstolen tar inte upp ärendet för en ny prövning.
Kyrkohärvan
Vad handlar det om: Personer med koppling till Syrisk-ortodoxa kyrkan, åtalades misstänkta för att ha lurat Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan på miljonbelopp i form av bidrag till föreningar och enskilda personer. Huvudmannen, kyrkans före detta ordförande, nekade till brott.
Vem handlar det om: 17 personer, varav en kyrkoledare för syrisk-ortodoxa kyrkan åtalades för att ha lurat Arbetsförmedlingen i Södertälje och försäkringskassan.
Hur mycket: 6 miljoner kronor.
Domen: Den huvudåtalade kyrkoledaren dömdes till tre och ett halvt års fängelse.
Var i processen: Avslutat i tingsrätten juni 2016. Den 16 januari 2018 fastställer hovrätten domen mot den huvudåtalade.
Assistanshärvan
Vad handlar det om: Assistenter och chefer i företaget Elma Assistans lurade försäkringskassan genom att skriva falska tidrapporter för assistenter som inte hade utfört arbete. Samtidigt lämnades funktionshindrade i Södertälje ensamma utan hjälp.
Vem handlar det om: 35 personer åtalades i vad som kom att bli en rekordstor rättegång. Försäkringskassan lurades på miljonsummor.
Hur mycket: 29 miljoner kronor.
Domen: I tingsrätten dömdes alla utom en, som friades. Två huvudåtalade fick sex respektive fyra år och nio månaders fängelse. 18 personer fick fängelse i 1 år, 3 år och 4 månader. 14 personer fick villkorlig dom med samhällstjänst. Hovrätten skärpte straffen för de huvudåtalade och lindrade i andra fall.
Var i processen: Avslutat i hovrätten maj 2015.
Läs mer här.
Södertäljenätverket
Vad handlar det om: Gängkriminalitet i Södertälje. Efter en infekterad tvist mellan två gäng i Södertälje sköts en man ihjäl i december 2009 och sommaren därpå dödades ytterligare två män, där en av de dödade var fotbollsspelare i Assyriska.
Vem handlar det om: Tre personer dödades. 17 personer stod åtalade för att ha varit inblandade i det så kallade Södertäljenätverket som kopplats till våld, utpressning, illegalt spel och indrivning.
Domen: I augusti 2013 dömdes 17 män i Södertälje tingsrätt till straff som varierade mellan livstids fängelse och sluten ungdomsvård. Domarna i tingsrätten överklagades och förhandlingarna i hovrätten inleddes i november förra året.
Hur mycket: -
Var i processen: Avslutades i hovrätten 2014 och nekades prövning i Högsta domstolen.
Läs mer här.