En polisbil står parkerad framför en flerfamiljshus, omgiven av träd med höstliga löv. Byggnaden har röda fönsterkarmar och balkonger.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polisen har bekräftat att en kvinna fallit från hög höjd och dött. Hör SVT:s reporter på plats. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Kvinna avliden – har fallit från balkong i Södertälje

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 60-årsåldern har avlidit efter att ha fallit från en balkong från en lägenhet i Södertälje. En man har anhållits och händelsen utreds som mord alternativt dråp.

Larmet kom strax innan klockan 05 på torsdagsmorgonen. Kvinnan hittades utanför ett flerbostadshus. Livräddande åtgärder sattes in men hon avled av sina skador.

En man, även han i 60-årsåldern, har anhållits. Enligt polisen ska mannen och kvinnan haft en nära relation till varandra.

Enligt flera oberoende källor till SVT ska kvinnan ha fallit från en balkong.

Polisens tekniker undersöker platsen under förmiddagen och man har startat en förundersökning för att utreda om ett brott har begåtts. Ärendet rubriceras som mord alternativt dråp.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.