Den person som suttit anhållen misstänkt för inblandning i skjutningen i Södertälje har släppts på frifot, men misstankarna kvarstår. Foto: Linda Asmar/SVT

Uppgifter: Närstående till den mördade misstänks för inblandning i mordet

Uppdaterad
Publicerad

Enligt uppgifter till SVT är det en närstående till den mördade mannen som suttit anhållen misstänkt för inblandning i mordet. Personen släpptes under torsdagskvällen men misstankarna kvarstår.

Åklagarmyndigheten meddelade under fredagsförmiddagen att den person som suttit anhållen misstänkt för inblandning i tisdagens dödsskjutning i Södertälje har släppts på fri fot. Den misstänkte hade suttit anhållen sedan i tisdags misstänkt för medhjälp till tisdagens dödsskjutning i Blombacka i Södertälje. Under torsdagskvällen släpptes personen dock på fri fot eftersom det inte fanns tillräckligt starka bevis för häktning.

Uppgifter: Barnet ska ha erkänt

Enligt uppgifter till SVT är personen närstående till mordoffret. Den andra personen som misstänks, ett barn under 15 år, ska enligt SVT:s uppgifter vara släkt med personen som suttit anhållen och ska ha erkänt sin inblandning för polisen.

Kriminella nätverken i Södertälje

Misstankarna mot personen som släpptes under torsdagskvällen kvarstår.

– Vi arbetar vidare med att söka gärningspersonerna och övriga medverkande. Det sker bland annat genom förhör och olika tekniska undersökningar. Jag har fortfarande gott hopp om att vi ska klara upp det här, säger kammaråklagare Mikael Carlsson som är förundersökningsledare i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kriminella nätverken i Södertälje

Mer i ämnet