”Totalt blev vi av med saker för ungefär 15,000 kronor” säger Britt Glotin Blom. Foto: TT/SVT

Britts trädgårdsredskap stals

Uppdaterad
Publicerad

Britt Glotin Blom och hennes man som bor utanför Nykvarn fick tidigare i år inbrott i sitt förråd. Det var under en februarinatt som tjuvarna kom körande.

Tjuvarna stannade till vid förrådsutrymmet på gården och skruvade bort beslagen på dörrarna och länsade förrådet på trädgårdsredskap.

– Det var en motorgräsklippare, en elgräsklippare, en röjsåg, en jordfräs, lövsug, grästrimmer och en hylsnyckelsats. Så totalt blev vi av med saker för ungefär 15.000 kronor, säger Britt Glotin Blom.

SVT Nyheter granskar vardagsbrotten

Polisen kom aldrig till brottsplatsen

Det här är ett av många vardagsbrott så som stölder, inbrott, skadegörelse som anmäls. Men mycket få av brotten klaras upp – särskilt i Stockholmsområdet. Inbrottet polisanmäldes, men polisen kom aldrig till platsen. Och förundersökningen lades också ner.

– Ja, det är dåligt på ett sätt. För som novis och privatperson kan man inte se spår efter den som har varit här. En polis som kan undersöka en plats på ett annat sätt har kanske mer att titta på än vad vi har, säger Britt Glotin Blom.

Tvingas skaffa nya redskap

Paret Blom, som numera är pensionerade, ägnar mycket tid till att odla bland annat potatis, purjolök och rödbetor på jordplätten intill huset.

Men ska man hinna få något i jorden i år och dessutom sköta trädgården blir det till att skaffa nya redskap. Och det så snart som möjligt.

Blir det någon potatis i år?

– Jag hoppas det. Om vi hinner skaffa en jordfräs. Den vi hade var väldigt trevlig, inte för stor men räckte för det land som vi har, säger Britt Glotin Blom.

Förutom allt det praktiska som ska lösas har det skapats en obehagskänsla av händelsen.

– Det är någon som har varit inne i vår privata del. Och tagit något som de inte har rätt att ta. Det är det som känns obehagligt.

LÄS MER: Följ vår livegranskning av vardagsbrott här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheter granskar vardagsbrotten

Mer i ämnet