Sant eller falskt om mjölksyrade grönsaker

Uppdaterad
Publicerad

Att äta mjölksyrade grönsaker är en trend med många lovord- men vad kan man egentligen säga om det? Mikrobiologen Anna Blücher reder ut olika rön om livsmedlet.

Livsmedelsmikrobiologen Anna Blücher undervisar i livsmedelsvetenskap och menar att mjölksyrade grönsaker har många fördelar, men att slutsatserna om specifika effekter ofta inte stämmer.

– Mjölksyrade grönsaker är ett väldigt bra livsmedel, men att dra slutsatser om att det skulle bota eller motverka olika sjukdomar är inte korrekt, säger Blücher.

Sugen på att testa dina kunskaper kring mjölksyrade grönsaker? Titta på videon!

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.