Assyriska föreningen i Södertälje håller kurser för att maträtten ska fortsätta att gå i arv.
Se i videon när Belinda Sharro och andra kursdeltagare lär sig göra ”kutle”, bulgurbollar fyllda med köttfärs.
I flera tusen år har man gjort maträtten ”kutle” som varit en självklarhet på många middagsbord i Södertälje. Men nu finns oro att kunskaperna om tillagningen inte kommer finnas kvar i framtiden.
– De äldre kommer ju inte finnas kvar, därför måste vi yngre lära oss, säger Belinda Sharro, som är med på en nystartad kurs.
Assyriska föreningen i Södertälje håller kurser för att maträtten ska fortsätta att gå i arv.
Se i videon när Belinda Sharro och andra kursdeltagare lär sig göra ”kutle”, bulgurbollar fyllda med köttfärs.
SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.