Lättade restriktioner inom restaurangbranschen medför nya utmaningar. Foto: Samy Dahlman/SVT

Svårigheter bland krögare trots lättade restriktioner

Uppdaterad
Publicerad

1 juli lättade regeringen på flera coronarestriktioner. Några av lättnaderna kom som ett positivt besked för många krögare i landet men det har också inneburit en del svårigheter.

Begränsningar för storleken på sällskap på uteserveringar slopades och maxantalet för sällskap inomhus utökades. Även regleringen av öppettider för serveringsställen försvann. Men trots möjligheten till fler gäster har vissa restauranger det fortfarande svårt. En av de nya utmaningarna krögare ställs inför är att hitta ny personal.

Hör krögaren Abgar Haffo berätta om restauranglivet efter 1 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Södertälje

Mer i ämnet