Få spår i jakten på våldtäktsmän

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått nästan två veckor sedan en 17-årig flicka från vingåkerstrakten drogs in i en bil när hon stod och väntade på bussen.

Polisen arbetar fortfarande intensivt med fallet, men ännu finns ingen misstänkt.

Klockan var strax före nio på förmiddagen, en torsdag för nästan två veckor sedan. Enligt uppgift stannade då en mörk bil på vägen mellan Katrineholm och Vingåker för att fråga om vägen till Örebro.

Den 17-åriga flickan har i förhör senare berättat hur två män drog in henne i bilen och utsatte henne för övergrepp under hela dagen.

– Vi har fått in många tips. Det är många som har hört av sig och det är vi mycket tacksamma för, säger Fredrik Wallén presstalesman på Polismyndigheten i Södermanland.  

Bland annat har det handlat om fall där en mörk bil prejat en mopedist och där en personer från en mörk bil ska ha kastat sten på en kvinna.

– I de fall vi har sett hittills med mörka bilar så är det inget vi kan sätta i samband med våldtäkten, säger Fredrik Wallén.

Nu står polisens stora hopp till Statens kriminaltekniska laboratorium, prover från flickan har skickats dit för analys.

– Den här sortens brott lämnar ofta spår i någon form, förhoppningsvis kan man få fram DNA-profiler, säger Fredrik Wallén.

Han tror dock att svaren från SKL kommer att dröja tills efter helgen.

Polisen söker fortfarande vittnen till händelsen. Kontakta polisen på telefon 11414.

HÄNDELSEFÖRLOPPET I KORTHET

2013-04-25

Omkring klockan 08.45

Flickan uppger att hon blir indragen i en bil.

2013-04-25

Omkring klockan 17.20

Polisen i Södermanland får en anmälan om våldtäkt.

2013-04-26

Förundersökningens första dag. Polisen letar mörk bil.

2013-04-29

Polisen förtydligar signalementen.

2013-05-06

Utredningen fortsätter, men med få spår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.