Bandet The Barntwister övar inför en spelning på världens största rockabillyfestival i Las Vegas.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör The Barntwisters berätta om hur de blev upptäckta av en radioprofil i USA och hur de fick en spelning på världens största rockabillyfestival. Foto: SVT

Eskilstunabandet Barntwisters ska spela på världens största rockabillyfestival i Vegas

Publicerad

Det började med att en amerikansk radiostatione började spela deras musik. Nu laddar de inför sitt hittills största gig – den på världens största rockabillyfestival ”Viva Las Vegas” i USA.

– Det är som att kliva in i en annan värld, säger sångerskan Evelina Sundström. 

Det är inte första gången bandet gör konserter utomlands, men de ser spelningen i USA som ett stort steg i karriären.

– Vi har varit och spelat i Österrike och i London. Det är 'rock n roll', så det kommer att gå bra, säger Evelina Sundström.

Viva Las Vegas pågår mellan 27 och 30 april och under festivalen kan besökarna inte bara njuta av musik, utan även bilutställningar, burlesque-shower, poolfester och modevisningar bland annat.

Drömmer sig bort

– Det är som att kliva in i en annan värld. Det är den upplevelsen som man har fått när man har sett videor och filmer. Man drömmer sig bort och längtar till att vi är på plats.

Bandet kommer att spela på Viva Las Vegas den 29 april.

I videoklippet ovanför berättar gruppens medlemmar om hur de blev upptäckta av en radioprofil i USA.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.