Till vänster står en man i en svart t-shirt, medan till höger syns en närbild av händer som lägger skivade champinjoner på en pizzabotten belagd med sås och ost.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På nyårsdagen räknar pizzabagaren George Kalous med att försäljningen tredubblas. Foto: Oscar Parsmo/SVT

Försäljningen tredubblas på nyårsdagen – pizzabagaren: ”Kaos varje år”

Uppdaterad
Publicerad

För många personer är nyårsdagen synonymt med pizza. Pizzabagaren George Kalous räknar med att sälja uppemot 400 stycken under dagen.

– Oxfilépizza med bearnaise är standard.

Nyårsdagen är den internationella pizzadagen och svenskarna äter fler pizzor än vanligt. På Pepperoni i Eskilstuna räknar man med att försäljningen tredubblas jämfört med en vanlig dag.

– Det är alltid kul att träffa kunderna dagen efter nyårsafton, säger George Kalous.

”Ha tålamod med pizzabagarna”

För restaurangbesökarnas del kan detta innebära att det tar lite längre tid än vanligt att få sin pizza.

– Ha lite tålamod med pizzabagarna, det kan bli väldigt stressigt, säger George Kalous.

Följ med bakom kulisserna på pizzerian i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.