Malin Tigér och hennes son Zion tränar boxning tillsammans.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Malin Tigér och hennes son Zion tränar boxning tillsammans. I klippet berättar barn och vuxna om hur det är att träna boxning. Foto: SVT

Här får barn och föräldrar träna boxning tillsammans

Publicerad

För många föräldrar, särskilt ensamstående, är tid för träningen en bristvara. Det löser Malin Tigér i Eskilstuna genom att erbjuda boxningsträning för både barn och vuxna.

Inne i en av Munktellarenans alla lokaler för träning smäller det dovt när nävar dunkar i boxningssäckar. Hög, peppig musik strömmar ur högtalarna och svetten lackar hos både barn och vuxna som är här för att träna. Mitt i alltihop finns Malin Tigér som manar på och kommer med instruktioner.

– Jag vill inspirera andra att komma igång med träning fast man har barn. Jag har själv varit ensamstående och nu ville jag använda mina erfarenheter till något positivt, säger hon.

Träning och hälsa

Tempot i träningen är högt och de flesta ser ut att ge allt. Här är föräldrar som tränar med sina barn, barn som tränar med andra barn och föräldrar som får egentid med en sandsäck.

Gillar kampen

Therese Nilsson har tagit med sig sonen Harry.

– Vi ville göra något tillsammans och då var det här en bra gren att börja med. Jag gillar kampen och att köra slut på sig själv, säger hon.

Inte heller Harry har något emot att kämpa i ringen och han tycker också att boxningen har börjat ge resultat.

– Man blir starkare, känner man sig. Och så gillar jag att svettas ibland, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Träning och hälsa

Mer i ämnet