Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är det bästa jag har gjort”. Hör Linn Bergvall (till höger) berätta om sin resa tillsammans med Emilia som hon lärde känna efter att ha sökt resesällskap på nätet. Foto: Privat

Linn hittade resesällskap online – flög till Asien med en främling

Publicerad

Linn Bergvall, 23, från Eskilstuna hade länge drömt om att resa. Men vännerna ville inte, så en dag lade hon upp en annons där hon sökte efter resesällskap på Facebook.

– Det är det bästa jag har gjort.

Sommaren 2023 bestämde sig Linn Bergvall för att göra det hon länge drömt om: Att resa. Hon sa upp sig från jobbet och lade upp en annons i en resegrupp där hon sökte efter likasinnade.

– Först ville jag resa själv, men sen kände jag att det var skönt att ha med någon, det blir en trygghet.

”Tror att det är vanligt”

Med en nyfunna vännen Emilia som sällskap bar det av till Sydostasien. Fyra månader senare kom Linn hem, men reslusten fanns kvar och snart planerar hon att lägga ut ännu en annons för vinterns resa.

– Många jag träffade när jag reste hade träffats på Facebook, två tjejer jag träffade möttes först på flygplatsen. Jag tror att det är väldigt vanligt, det är superbra tycker jag.

Men det gäller att vara på sin vakt om man ska resa med en främling, menar Linn.

– Det är klart det finns risker, det gäller ju att kolla upp så att den som hör av sig är riktig, säger hon.

Hör Linn berätta mer om resan i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.